На Градскиот пазар во Градско утре продажба само на зеленчук и овошје

Поради состојбата со коронавирусот и зголемената потреба од снабдување со прехрамбени продукти на населението Општинскиот кризен штаб на Општина Градско одлучи од утре па...

Се интензивира изградбата на рефионалниот пат Градско- Прилеп

Интензивно почнаа работите на рехабилитацијата на делницата од Фариш до Дреново во должина од околу 9,5 километри на патот Прилеп-Градско кој ќе добие нови...

Од утре изменет сообраќаен режим на делницата Велес – Градско

Поради санација на свлечиште (одрон) на регионалниот пат Р1102, делница Велес-Градско, транзитен дел низ Велес, од утре ќе има времено изменет режим на сообраќај. Како...