По две недели од оставката на досегашниот директор на ЈКП Дервен, Антон Јовиќ на негово место како в.д директор од страна на градоначалникот на Општина Велес е назначен Горан Наунчев. Наунчев е дипломиран инжинер технолог, авработен во Шумското стопанство ,,Бабуна,, каде предходно беше раководител.