фото - Илустрација
фото - Илустрација

Полицијата приведе шест лица од Велес за кои биле распишани потерници за издржување затворски казни. – На 18 декември 2021 полициски службеници од СВР Велес, врз основа на судска наредба, ги привеле Б.А.(40), Н.П.(21), Ј.Ј.(39), М.А.(24), И.У.(40) и Р.С.(30), сите од Велес. За нив биле распишани потерници за издржување затворски казни, соопшти МВР. Р.С. била спроведена во Казнено-поправната установа Затвор Идризово, а останатите пет лица биле спроведени во Казнено-поправната установа Затвор Скопје за издржување на казните.