Летните температури кои се движат до 40 степен целзиусов ги раздвижијаа велешани по излетничките места каде наоѓаат релаксација, но дел од нашите сограѓани постапуваат сосема неодговорно и позади себе оставаат купишта ѓубре. За тоа сведочат многубројните фотографии кои совесни граѓани ги објавуваат на социјалните мрежи со цел да се подигне свеста за животната средина.