Македонската радио телевизија во најавата за Европското првенство во фудбал на кое за прв пат ќе игра Македонија успеа да ги промаши сите знамиња на конкурентите во групата во која игра нашата репрезентација.

За среќа МРТ ги промаши сите знамиња, но го погоди името.

Во најавата стоеше за само Македонија без никакви додавки и придавки. Погледнете како изледаше „утката“ на МРТ.