Граѓаните ќе прочитаат на фејсбук некоја објава и веднаш е тука верувањето и споделувањето на лажниот доктор од Кичево, кој измислил лек за Ковид. Колку за информација оваа вест е лажна, и покрај што е споделена над 700 пати на социјалните мрежи. Овој ,,доктор,, е глумец во филмовите за возрасни и не е од Кичево. Всушност тој е 26 годишниот порно актер Jordi El Niño Polla од Шпанија.