Со денешното одржување на вториот изборен натпревар, Љубомир Спасиќ го оправда епитет број 1 репрезентативец со остварување на норма во класик и спринт, додека Небиовски и Златаров повторно го оправдаа репрезентативниот статус во спринт и на утрешниот трет натпревар ќе се потрудат да обезбедат норма и за класик.

Најмладиот натпреварувач учесник, Лазаров Кристијан на овие изборни натпревари кој се за сениори постигна одлични резултати и на истиот му претстои перспективна кариера во оваа дисциплина. Утре ќе се оддржи 3-то изборно натпреварување.