Трет ден ВМРО-ДПМНЕ ги блокира расксниците во Скопје и во десет други градови како знак на револт кон владата на Заев околу преговорите со Софија. Велес и велешани денес го искажаа својот револт и му порачаа на Заев дека не смее да го распродава македонскиот идентитет и национални интереси. Ова е втор протест од најавените во серијата протести во Велес.