Според неофицијални информации млад велешанец на околу триесетина години пред околу еден час скокнал од железен мост во Велес. Пронајден е мртов. Полицијата времено не дозолувала премин преку мостот додека трае увидот на местото на настанот. Велешанецот ова го најавил со двосмислен статус напишан на социјалната мрежа Фејсбук.