Популарниот пансион ,,Преспав,, од следниот месец се враќа на екраните со нова 5-та сезона. Снимањето е во тек, а најавате е дека ќе биде урнебесно забавно. Семејството Бузалевски ќе ги води гледачите нив нова забавна авантура, а покрај досегашните ликови најавени се и нови. За потсетување, првата сеозна на „Преспав“ започна да се прикажува во месец октомври 2016 година, а со продуцирање на последните 20 епизоди од четвртата сезона, „Преспав“ одбелеа јубилеј – 100 епизоди од најуспешната ТВ серија во македонскиот медиумски простор.