Blood sample with respiratory coronavirus positive

Во моментот во државата реегистрирани се вкупно 12 заболени од коронавирус. На Инфективанат клиника се наоѓаат 8 пациенти, (без правата која не е веќе инфективна), а во овој момент се очекува да бидат донесени четворицата новозаболени од Дебар, меѓу кои има 15 годишно момче, информира министерот Венко Филипче.

-Влошена е сотојбата на пациентката од Дебар, тоа се сопружниците кои се вратија од Италија и таа поставена на механичка вентилација-изјави министерот.