Сезонава Охрид поради забраните за патувања воведени како одговор на  коронакризата ја живее една од најдобрите туристички години. Како и секоја така и оваа година охридските газди со изненадување за туристите. По социјалните мрежи кружи фотографија направена на една од охридските плажи на која стои натпис ,,полнење на телефон 30 денари,,. Реакциите и коментарите се бурни.