Угостителските објекти од понеделник ќе работат по нормално работно време.

Владата донесе одлука за продолжување на работното време на угостителските објекти до полноќ во работните денови. До 01:00 часот ќе се работи за време на викендите.

Во тек е владината седница каде што министрите ја донеле оваа одлука, а се чека и официјалното соопштение со повеќе детали.