Новите протоколи за одржување на свадби што ги донесе Комисијата за заразни болести резултираа со немили сцени уште на првата свадба која се одржа по укинувањето на забраната. (Сатирична вест на порталот Кооперација) Имено, веселбата што се одржа во еден најпознатите скопски хотели, била нагло прекината на неколку часа пред крајот, откако повеќе од половина присутни сватови, по 4 часовно ракоплескање на ритамот на музиката, се пожалиле на болки во рацете и зглобовите, а за 20 од нив била повикана брза помош, поради тешки повреди на дланките. Целата сатирична вест прочитајте ја на следниот ЛИНК.