На Бадник, Митрополитот Повардарски г. Агатангел отслужи Вечерна со Света Василиева Литургија во црквата „Св. Кирил и Методиј“ во Велес. По завршувањето на Литургијата беа осветени Бадниковите гранчиња, а Митрополитот Агатангел ги даруваше дечињата кои беа собрани во црквата со бадникови пакетчиња.