Како што официјално објавија од Борец, прволигашот од Велес се засилил со интернационалец од Мексико. Неговото име е Омар Новело (24). Игра во средниот ред а досега настапувал за екипата на Оаксака од Мексико, како и за У-20 екипите на Америка и Венадос. Од Борец изјавуваат дека очекувањата се големи и дека Новело за нив ќе биде големо засилување.