Викендов во Бајна Башта бо Р.Србија се одржа второ коло од куп натпреварите на кој учество зема и Кристијан Лазаров од Велешкиот Кајак Кану Клуб Арка-Борец. Тој на овој натпревар кој се одржа на должина од 2 км успеа да се пласира на третата позиција. Пред неполн месец Кристијан заедно со Александар Стојановски и неколку членови на ККК нАрка-Борец учествуваа на првото коло на кое се пласираа на трето односно второто место.