Денес во Велес се одржа Државно сениорско првенство во кајак слалом на диви води на кое: Борче Мирчевски освои 2-ро место К-1 мажи, Христијан Игнатов 3-то К-1 мажи Ангела Димова 1-во место К1 жени и во категоријата Тимско возење 1-во место 3 х К-1 мажи. Екипно сениорско и се вкупно Државни Прваци на Македонија