Според неофицијални информации на Сител денес има околу 50 нови случаи на корона вирус во земјава од кои 30 во главниот град.

Според информациите кои ги добивме од Центарот за јавно здравје и понатаму жариште во Скопје е општината Чаир каде што се и денешните нови дијагностицирани случаи.

Речиси во секоја скопска општина има по еден до двајца новозаразени но и на активни случаи од корона вирусот.

Од Центарот за јавно здравје потврдено е дека од погребот на починатиот пациент, чиј тест постмортем покажа присуство на вирусот заразени се 5 лица.

Извор: sitel.mk