За најсветлата ѕвезда во нашето соѕвездие !
За Велес што до безумство го сакаме и вечно ќе го чуваме ! Овој оган што од срцето ни гори нека посведочи за најсветлата ѕвезда на нашето небо !
Тука сме секогаш и засекогаш !
За тебе граду наш мил !
И во добро и во зло, со тебе се твоите синови, Велешките Гемиџии !
Од 1991
Големото и бестрашно срце на Велес !
За тоа што е наш !
За тоа што го сакаме !
Жив да си ни Вечен да си
Граде наш мил
Единствена вистинска љубов за нас отсекогаш си бил !
9ти XI 1944-9ти XII 2020
76 ГОДИНИ СЛОБОДЕН ВЕЛЕС, напишаа на својата фан страна на Фејсбук навивачката група ,,Гемиџии,,