По вчерашниот неславен рекорд по број на заболени 241 за само еден ден, и покрај страшните предупредувања од американскиот Институт за здравствени мерења при Универзитетот Вашингтон кој предвидува 1800 мртви во Македонија до ноември доколку не се почитуваат и заострат мерките утринава во Велес се случи свадба и покрај забраната за овакви собири и настани.

Нека им е со среќа на младите, но опасноста од вирусот не демне сите.