Стартуваше Бугарската национална телевизија БНТ4 на македонски Телеком, а уште од првиот ден стигна провокација. На првиот ден на прикажување на бугарската телвизија во Македонија, македонските револуционери Дамјан Груев, Гоце Делчев, Питу Гули и други беа прикажани како бугарски. Повеќе може да погледнете од видеото во продолжение.