Романскиот министер за спорт Јонут-Маријан Стро, стана хит на социјалните медиуми по јавувањето во живо во програма на телевизиската станица преку видео-врска, при што направи голем гаф.

Имено, во еден момент камерата го изгуби фокусот од лицето на министерот и падна под половината, и откри дека за време преносот министерот не носи панталони.

Водителот се шокираше, но министерот не дозволи тоа да го збуни и продолжи да зборува како ништо да не се случило.

#LeWinnerDuJour : Notre Winner s'appelle Ionut-Marian Stroe et il est ministre de la Jeunesse et des Sports en Roumanie ! Alors qu'il était en visio en direct de chez lui pour la TV, il a été surpris par une chute de Webcam… sauf que notre Ministre était en caleçon ! Oh la boulette… 😂

Posted by Le Double Expresso RTL2 on Tuesday, May 26, 2020