Задруга е српско реално шоу на Жeљко Митровиќ. Шоуто трае од 6 септември 2017 година, со голем успех, иако реакциите на критичарите се се повеќе негативни.

Шоуто следи група разновидни натпреварувачи, познати како Задругари, кои живеат заедно во градежен комплекс, под постојан надзор. Учесниците се целосно изолирани од надворешниот свет и се натпреваруваат за богата парична награда, со номинации и елиминации кои одредуваат кој ќе победи во шоуто.

Во најновата четврта сезона од Задруга влегува и велешанецот Бојан Петковски познат како Пич Мајчин. Што изјави тој погледнете во видеото: