Денес во Кавадарци, полициски службеници од ОВР Кавадарци го лишиле од слобода Ш.Ј.(30) од Велес. Тој бил баран со потерница од Казнено-поправната установа Затвор Штип за издржување на казна затвор од 7 години и 1 месец. Лицето било спроведено во установата за издржување на казната.