Од направените 2236 тестирања во изминатото деноноќие, регистрирани се вкупно 628 нови случаи на ковид-19. И денес на врвот според бројот на новозаболени е Скопје со 353 случаи, во Куманово има 33, Штип-13, Прилеп-36, Тетово-33, Струга-11, Велес-34, Битола-28, Охрид-17, Кавадарци-7, Гостивар-7, Струмица-20, Крива Паланка-6, Радовиш-2, Пробиштип-3, Демир Хисар-1, Македонски Брод-2, Берово-2, Виница-1, Делчево-4, Свети Николе-6, Кичево-6, Ресен-1, Неготино-2.

Починаа тројца велешани.