На социјалните мрежи се појави апел за помош на семество Чалаковски од село Мелница. „Драги мои пријатели, ова е семејство  Чалаковски од с.Мелница (Велес)  немаат никакви услови за нормален живот. Погледнете ги само сликите и сами ќе сфатите колку им е потребна нашата помош, Ајде да бидеме хумани и сите заедно да им помогнеме, да не ги оставаме овие мали дечиња да спијат на под и да ги дочекуваат овие ладни утра и ноќи во студ“, стои во апелот за помош. Телефон за донации:  078/274/263  Јасмин Факиќ 078/323/322 Јасмин Фејзиќ